Tre biler – og fem grunner til at BYD fosser frem

Tre biler – og fem grunner til at BYD fosser frem

Med tre helt nye modeller til attraktive priser har BYD nå et utvalg av elbiler som ingen av konkurrentene kan måle seg med. Hvilken av nyhetene passer best for deg?

Lanserer tre nye modeller mens konkurrentene sliter:

– BYD satser for fullt, også i Europa. Nå, med hele seks aktuelle elbilmodeller på markedet, har vi et utvalg som ingen av konkurrentene kan måle seg med, sier Simen Wøyen Christensen, salgssjef for BYD Norge.

 

Verdens største

Utvalget av nye bilmerker i Norge har vokst så voldsomt at det kan være vanskelig å ha oversikt.

– Det er en kjent sak at mange merker sliter for tiden, både de mange nykommerne og de tradisjonelle europeiske produsentene. Men BYD er i en helt annen situasjon, sier Christensen.

Han forteller at de leverte rekordresultat i 2023 og at BYD ble verdens største produsent av elbiler før årsskiftet. I Norge trekker bransjeeksperter frem nettopp BYD som et av merkene som helt klart er kommet for å bli.

BYD Seal 4×4: Den sportslige


Tallene for BYD Seal 4×4 er i seg selv imponerende: 522 hestekrefter som trekker på alle fire hjul, en rekkevidde på 520 km – til 469.900 kroner.

– Men det er når du får vite at prisen inkluderer utstyr til en verdi av 127.000 kroner, og kanskje først og fremst når du tar plass og opplever bilens kvaliteter selv, at du virkelig skjønner hvor heftig dette er, sier Christensen.

Hos andre premium-produsenter vil nemlig tilsvarende utstyr gi en helt annen sluttpris enn den som blir oppgitt som «pris fra».

– Og mye av utstyret som er inkludert i lanseringskampanjen får du ikke hos enkelte av konkurrentene. For eksempel head up-display og sportsseter med både oppvarming og ventilering, sier han.

 

BYD Seal 4×4 passer for:

Den som søker det lille ekstra i kvalitetsfølelse og kjøreopplevelse!

 

 

 

BYD Seal 4×4

 • Rekkevidde: 520 km
 • Batterikapasitet: 82,5 kWh
 • 0 – 100 km/h: 3,8 sek.
 • Effekt: 522 hk
 • Pris: 469.900,-

 

KJØP SEAL 4×4 FRA 5.701,-* PR. MND.

Betal 5.701,-* pr. mnd.

0,- i egenkapital

Lån via DNB over 10 år

Se fullstendige vilkår under

 

*5.710,- pr. mnd. inkl. mva. Egenkapital kr 0,-. Etableringsgebyr 5.225,-. Rente 7,4%. Effektiv rente 8,27%. o/10 år. Totalt kr. 685.200. Frakt, klargjøring, metallic lakk og vinterhjul kommer i tillegg.

 

BYD Seal U: Familiebilen


–Ja, BYD Seal U er en bil vi har stor tro på vil slå an i Norge, sier Christensen.
Her får du nemlig en rekkevidde på 500 km, et bagasjerom på 552 liter – og den kan trekke en tilhenger på opptil 1300 kg.

–Men det er først når du opplever bilen på nært hold, og på veien, du virkelig skjønner hvorfor vi er så begeistret, fortsetter han.

Også her får du nemlig en attraktiv utstyrspakke til en verdi av 69.000 kroner inkludert, som inneholder veldig mye av det samme snadderet som du får i Seal 4×4.

BYD Seal U passer for:

Familier med sans for komfort og kvalitet.

 

Land vehicle, Automotive design, Steering part, Car, Sky

 

BYD Seal U

 • Rekkevidde: 500 km
 • Batterikapasitet: 87 kWh
 • Bagasjerom: 552 liter
 • Tilhengervekt: 1 300 kg
 • Pris: 399.900,-

 

KJØP SEAL U FRA 4.883,-* PR. MND.

Betal 4.883,-* pr. mnd.

0,- i egenkapital

Lån via DNB over 10 år

Se fullstendige vilkår under

 

**4.883,- pr. mnd. inkl. mva. Egenkapital kr 0,-. Etableringsgebyr 5.225,-. Rente 7,4%. Effektiv rente 8,38%. o/10 år. Totalt kr. 585.960,-. Frakt, klargjøring, metallic lakk og vinterhjul kommer i tillegg.

 

BYD Dolphin: Den smarte


BYD Dolphin er tidligere omtalt som «en liten elbilbombe». Her får du en kompakt bil med suverene plassforhold og utstyr som en fullverdig premiumbil til 299.900 kroner.
– Legg merke til at også Dolphin leveres med varmepumpe og 360-graders parkeringskamera som standard, sier Christensen. 
Varmepumpen utnytter overskuddsvarme som ellers ville gått til spille, slik at rekkevidden bevares bedre, spesielt om vinteren.

BYD Dolphin passer for:

Den som vil ha en rimelig familiebil med god plass og mye utstyr.

 

Motor vehicle, Automotive design, Steering part, Mirror, Car, Sky, Speedometer, Cloud

 

BYD Dolphin

 • Rekkevidde: 427 km
 • Batterikapasitet: 60,4 kWh
 • 360-graders kamera
 • Varmepumpe
 • Pris: 299.900,-

 

KJØP DOLPHIN FRA 3.701,-* PR. MND.

Betal 3.701,-* pr. mnd.

0,- i egenkapital

Lån via DNB over 10 år

Se fullstendige vilkår under

*3.701,- pr. mnd. inkl. mva. Egenkapital kr 0,-. Etableringsgebyr 5.225,-. Rente 7,4%. Effektiv rente 8,62%. o/10 år. Totalt kr. 444.120. Frakt, klargjøring, metallic lakk og vinterhjul kommer i tillegg.

Hvorfor vinner BYD?

Grunnene til at BYD fosser frem både på hjemmemarkedet og internasjonalt er mange og sammensatte. Forklaringene på hvorfor BYD er blitt en norgesfavoritt kan ifølge Christensen  gjøres langt mer poengtert.

Mode of transport, Motor vehicle, Automotive design, Hood, Car

DEN GODE FØLELSEN: Du gjenkjenner en BYD , også når du setter deg inn.

1. Premium hele veien

–Mange nordmenn har opplevd BYD Tang og BYD Han. Da skjønner de umiddelbart hvorfor BYD omtales som premium. Her får du eksklusive materialer og suveren komfort. Men det viktigste er kanskje den gode følelsen du får i disse bilene – den må bare oppleves, sier Christensen.  
Identiteten og premiumfølelsen videreføres nå også i de mindre og rimeligere modellene; først Atto, nå Seal, Seal U og Dolphin.
– Design er en annen klar premiumkvalitet hos BYD. Her er det gjort et solid stykke arbeid for å gi merket en egen identitet, fortsetter Christensen.

Land vehicle, Automotive lighting, Tire, Wheel, Car, Hood, Building, WindowLand vehicle, Automotive tire, Alloy wheel, Sky, Cloud, Car

 

2. Dedikerte elbiler

Mens mange av konkurrentene fremdeles bygger sine elbiler på en basis som også brukes til tradisjonelle drivlinjer, har BYD en klar elbilstrategi.

– Alle disse tre nye bilene er bygget på ny, rendyrket elbilplattform. Det gir bedre effektivitet og dermed økt rekkevidde, forklarer Christensen.

Å bygge bilene som elbiler fra bunnen gir også bedre plassutnyttelse.
– Dette er grunnen til at selv også den minste av disse, BYD Dolphin, oppleves som overraskende romslig, poengterer han.

Automotive tire, Motor vehicle, Wheel, Car, Tread

E-PLATFORM 3.0: Plattformen gir økt effektivitet og bedre plassutnyttelse..

3. Egen batteriteknologi

Den nye elbilplattformen har den siste generasjonen av BYDs eget Blade-batteri.

– Dette regnes som den sikreste batteriteknologien på markedet. Den gir også fordeler i form av ladeytelsen du opplever i hverdagen, sier Christensen.

Han avslører også at BYDs Blade-batteri er så ettertraktet at de blir solgt til andre elbilprodusenter, også noen av konkurrentene.

Rectangle

BLADE: BYD’s batteriteknologi er satt sammen av elementer med bladform, derav navnet.

4. Riktige priser

Kampen om norske kunder er knallhard. Akkurat nå vil du oppleve en jungel av kampanjer og tilbud det kan være vanskelig å få oversikt over.
– Hos BYD får du bilene til attraktive priser. Vi har selvsagt gode rentetilbud også, men utgangspunktet hos oss er at selve bilen alltid skal være riktig priset.
Han utdyper hva han legger i «riktige priser»:
– Fra vi introduserte vår første bil i Norge, BYD Tang, og når vi nå lanserer Seal, Seal U og Dolphin, har mange reagert med: «Oi, koster de ikke mer?». Da er bilene riktig priset.

Automotive lighting, Motor vehicle, Alloy wheel, Tire, Car, Rim

TRYGGHET: En seriøs forhandler er viktig for tryggheten når du kjøper bil.

5. Solide forhandlere

Mange av konkurrentene har prøvd nye måter å selge bil på. De har satset på fancy showrooms på dyre adresser i storbyene, og mange har lagt opp til nettbaserte salgsmetoder.

– Vi har satset på erfarne og solide forhandlere over hele landet. Vi mener at den tryggheten det gir å ha noen som er ansvarlig for merket å forholde seg til, i nærheten av der du bor, er helt vesentlig når du skal kjøpe bil, avslutter Christensen. 

Top