Har du sjekket mønsterdybden?

Har du sjekket mønsterdybden?

Når vintersesongen nærmer seg og temperaturen begynner å synke, blir veiene våte, sleipe og til tider isete. Derfor er det viktig å være godt forberedt. En av de viktigste forberedelsene for bilen din er å sikre at vinterdekkene er i topp stand, og en nøkkelindikator for dette er dekkets mønsterdybde.

Mønsterdybden på dekkene dine sikrer skikkelig veigrep, spesielt på våte og snødekte veier. Det anbefales at vinterdekkene har en minimumsdybde på 3 mm, selv om mange eksperter anbefaler en dybde på 4-5 mm for optimal ytelse. En utilstrekkelig mønsterdybde kan redusere dekkets evne til å lede bort vann, noe som øker risikoen for vannplaning. På snødekte veier kan det også påvirke bilens evne til å bremse effektivt.

Hvis du synes det er utfordrende å sjekke og vurdere dekkene dine selv, har vi gode nyheter for deg. Hvis du har dekkhotell hos oss, trenger du ikke å bekymre deg for dette. Vi sjekker mønsterdybden for deg og sørger for at du er klar for vintersesongen med de beste og sikreste dekkene på bilen din. Sikkerhet først!

Top